“Na mij studie Informatica aan de UVA heb ik eerst het terrein tussen wetenschap en commercie gediend door de BV Nederland  te verrijken met “cutting edge” technologie met betrekking tot “High Performance Computing”. Het doorrekenen van botsende sterrenstelses, chaotische wervel vorming op vliegtuigprofielen en het renderen van de avatars van de eerste computer geanimeerde films. Al snel dwaalde mijn wetenschappelijke ziel naar de commercie en trad ik in dienst bij een van de vele consultancy bureaus. Daar begon na enige tijd de frustratie  die nodig is om te ondernemen. Ik wil vaak dingen zelf ervaren voordat ik overga tot “geloof”. Dat geldt zowel voor de succes als voor het falen. En als falen geen optie is… is het grote succes ook geen optie. Een tijdelijke frustratie is dus goed, het verbreekt de betovering van je werkelijkheid. Dat maakt je vrij om te veranderen. Maar waarheen? Na enkele omzwervingen vond ik het doel samen met de partners in Noblesse Oblige.”

“Al lijkt het niet in eerste instantie, het bedrijven van wetenschap is heel nuttig. Ook als je meer en meer met management vraagstukken bezig bent. Want wat heeft bijvoorbeeld een managementadvies te maken met minimale energieconfiguraties op bolvormige objecten? Het antwoord: inhoudelijk niets. Maar… wetenschap is het oplossen, en de toewijding daarvan, van vraagstukken die een universele waarheid in zich bergen. Iedere invalshoek op een probleem heeft weer een eigen waarheid. Haalbaarheid en wenselijkheid of het ultieme antwoord en toepasbaarheid. Het succes van zoektocht, of dat nu in de wetenschap is of in het management, ligt in de acceptatie van de geboden oplossing.

“Met Noblesse Oblige leggen we de lat hoog. We willen kastelen bouwen; gebouwen die nog steeds staan en die zelfs als ruïne nog interessant zijn. De diensten en producten die wel leveren zijn de kasteeltjes die onze naam dragen. Als we dat met elkaar kunnen doen met veel lol, creativiteit en vrijheid om te bewegen, dan doen we het goed. Anders zit je maar alleen in je kasteel.”

Artikelen van Diederik:
[latestbyauthor author=”diederik” show=”25″ excerpt=”true”]