Noblesse Oblige sponsort de reis van een jonge ontdekkingsreizigster, Divi Groenewoud. De 4-vwo-scholiere neemt deel aan de zeilexpeditie School at Sea. Samen met 34 andere leerlingen en een kleine crew vaart ze de traditionele handelsroute naar het Caribische gebied en weer terug. De leerlingen volgen afwisselend het normale 4-vwo-lesprogramma en werken daarnaast op het schip als matroos, kok, wachtleider, machinist of kapitein. Aan wal nemen de leerlingen deel aan uiteenlopende expedities en uitwisselingsprogramma’s.

Divi: “Meegaan met School at Sea is voor mij echt een uitdaging. Behalve een zeilexpeditie is het ook een talentontwikkelings- en leiderschapsprogramma. Ik leer op een natuurlijke manier door zelf te ervaren. Ook ga ik andere culturen van dichtbij bekijken. Zo verblijf ik drie weken bij de boscreolen diep in Suriname. Tijdens een van onze expedities zullen we de top van een berg beklimmen. Ik hoop met deze reis heel zelfstandig te worden, meer het initiatief te nemen en een bredere kennis op te doen door al de expedities die we de komende tijd gaan doen.”
Het belangrijkste doel van School at Sea is om het maatschappelijk bewustzijn onder zijn leerlingen te ontwikkelen en verrijken, hen te stimuleren in het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en te inspireren. Noblesse Oblige onderschrijft dit doel.

Investeren in de persoonlijke groei van jonge mensen zorgt ervoor dat zij meer zelfbewust zijn. Bewuster zijn van hun keuzes en verantwoordelijkheden. Dat de keuzes die zij maken niet alleen voor henzelf maar ook invloed hebben op anderen op de maatschappij in het algemeen.
Divi zal ons regelmatig op de hoogte houden van haar ervaringen op zee en van haar expedities.Fair winds and following seas!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.